Flori dulci
PrinteazaFlori dulci din: faina, oua, zahar vanilinat, apa minerala, lapte, unt, zahar tos, sare, drojdie, rozmarin, migdale, coaja de portocale, portocale.
Ingrediente:
- 500 g faina
- doua oua
- zahar vanilinat
- 100 ml apa minerala
- 100 ml lapte
- 50 g unt
- 80 g zahar tos
- sare
- 25 g drojdie
- rozmarin tocat
- 100 g migdale
- o lingura coaja rasa de portocale
- portocale
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în laptele dulce călduţ, se adaugă o lingură cu zahăr şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Se lasă să dospească zece minute apoi se toarnă peste făina cernută.
Se adaugă apa minerală în care s-a dizolvat jumătate de linguriţă cu sare, un ou şi un albuş, untul topit, zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.
Se presară coaja rasă de portocală, migdalele tocate, o linguriţă cu rozmarin şi se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios.
Se acoperă cu un şervet, se lasă să dospească până îşi dublează volumul, se rup bucăţele mici din aluat şi se modelează sub formă de biluţe.
Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sub formă de floare, se lasă să dospească zece minute, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu pâna devin aurii.
Se servesc calde sau reci, simple sau cu o salata din felii de portocale.
Flori dulci
Pofta buna!