Frigănele cu banane şi ciocolată
PrinteazaO reteta de friganele cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata cu lapte, paine, oua, smantana, sirop de artar, extract de vanilie, unt, scortisoara si zahar pudra.
- 1 banana foarte coapte
- 75 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati
- 4 felii de paine alba, rotunda
- 3 oua medii
- 1 lingura de smantana dulce pentru frisca
- 1 lingura sirop de artar
- 1 lingurita extract de vanilie
- 250 g unt nesarat
- scortisoara pudra, pentru servit
- zahar pudra sau sirop de artar extra, pentru servit
Mod de preparare:
Se feliază banana într-un bol şi se pasează cu ajutorul unei furculiţe. Se adaugă ciocolata bucăţi şi se amestecă. Se aşază două felii de pâine pe blatul de lucru. Se împarte egal compoziţia de banane şi ciocolată şi se ung cele două felii până aproape de margini. Deasupra fiecărei felii se aşază o a doua felie de pâine şi se presează, obţinându-se un sandvici.
Intr-un vas adânc, se amestecă ouăle, siropul de arţar, frişca lichidă şi extractul de vanilie. Se topeşte untul într-o tigaie mare, la o temperatură medie. Se pune un sandvici în compoziţia cu ouă şi se întoarce cu grijă de pe o parte pe alta până când este complet acoperită.
Se aşază sandviciul în tigaie şi se prăjeşte câte un minut pe fiecare parte, până se rumeneşte şi ciocolata începe să se topească. Se repetă aceşti paşi şi cu al doilea sandvici. Se taie fiecare sandvici pe jumătate, se presară cu scorţişoară şi zahăr pudră sau sirop de arţar.
Frigănele cu banane şi ciocolată
Pofta buna!