Frigărui de pui marinat la gratar
PrinteazaO reteta de frigarui de pui marinat la gratar din: piept de pui, muschi de vita, dovlecel, ardei rgas rosu, ceapa rosie, salata verde, portocala, rosii cherry, cimbru, rozmarin, usturoi, iaurt, piper si boia.
- 1 piept de pui
- 1 felie muschi de vita
- dovlecel
- ardei rgas rosu
- ceapa rosie
- frunze tinere de salata verde
- 2 felii de portocala
- 4 rosii cherry
- cimbru
- rozmarin
pentru marinata:
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 cana iaurt
- 1 varf cutit de sare
- 1/2 lingurita cu piper
- 1 lingurita cu boia
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru marinată şi pune peste carnea de pui şi vită tăiate cubuleţe. Amestecă bine şi lasă la frigider cel puţin trei ore.
Spală şi taie legumele – dovlecelul în rondele, ardeiul în felii, ceapa în corăbioare. Roşioarele lasă-le întregi. Taie corabioarele de portocala in felii subtiri.
După ce s-a marinat carnea, pregăteşte frigărui le (unele cu pui, altele cu vită) înfigând pe beţe câte un cub de carne de pui, ardei, roşie, ceapă, dovlecel, din nou carne. Pe cele cu carne de vită, adaugă felioarele de portocală. Acest fruct înviorează gustul cărnii de vacă.
Condimenteaza cu cimbru si rozmarin si da-le pe gratar la foc potolit.
Frigărui de pui marinat la gratar
Poftă bună!