Frigarui de sepii cu felii de lamaie
PrinteazaFrigarui de sepii cu felii de lamaie din: sepii, coaja de lamaie, zeama de lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, boia iute, ouzo, otet de vin rosu, lamaie, patrunjel.
- 1,5 kg sepii mici, curatate
- 2 linguri coaja de lamaie rasa foarte fin (fara partea alba)
- 1 lamaie (zeama)
- 1 lingurita usturoi tocat marunt
- 6 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingurita oregano uscat
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita piper macinat
- 1 praf boia iute, dupa gust
- 1 lingura ouzo
- 1 lingurita otet de vin rosu
- lamai si patrunjel pentru servit
Mod de preparare:
Puneţi sepiile într-un castron şi amestecaţi-le cu restul ingredientelor. Acoperiţi vasul, lăsaţi în frigider pentru cel puţin 3 ore.
Scoateţi sepiile din marinată (păstraţi marinata), înşiraţi-le pe frigărui, pe lung, prinzând şi partea tubulară.
Frigeţi-le cca 3-4 min pe fiecare parte, cu grătarul pus la 15 cm distanţă de jar. Ungeţi-le din când în când cu ulei de măsline.
Presăraţi cu pătrunjel şi serviţi imediat, cu marinata rămasă, cu felii de lămâie şi cu diverse garnituri.
Frigarui de sepii cu felii de lamaie
Pofta buna!
Interesant, nu am mancat niciodata sepie!