Frigarui de vinete cu salata
PrinteazaFrigarui de vinete cu salata din: vanata, sos de soia, ulei, turmeric, sos dulce de ardei iute, unt de arahide, sos hoisin, lapte de cocos, otet din vin de orez, castravete, ceapa rosie, frunze de menta, frunze de coriandru.
- 1 vanata mare, curatata de coaja si taiata in cuburi cu latura de 3 cm
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura de ulei
- 1 lingurita turmeric macinat
- 2 linguri sos dulce de ardei iute
- 3 linguri unt de arahide cu bucati crocante
- 2 linguri de sos hoisin
- 2 linguri otet din vin de orez
- 2 linguri lapte de cocos, orez basmati, pentru servit
pentru salata:
- 1 castarvete mic, taiat in bucati
- 1 ceapa rosie mica, taiata in jumatati de rondele
- cate 1 mana mica frunze de menta proaspata si coriandru
Mod de preparare:
Tăvăleşte cuburile de vânătă prin sos de soia, ulei, turmeric, 1 lingură sos de ardei şi nişte piper negru, apoi înşiră-le pe beţe de bambus înmuiate anterior în apă. Incinge o tigaie-grill sau o tigaie.
Pune în ea vinetele, întorcând frigărulle de pe o parte pe alta când încep să albă urme de grătar. Unge frigăruile cu puţin ulei în cazul în care încep să se lipească de tigaie.
Pentru salată, amestecă toate ingredintele într-un bol mic, apoi pune-l deoparte. într-un alt bol, combină sosul de ardei Iute rămas, untul de arahide, sosul hoisin, oţetul şl laptele de cocos.
Serveşte frigăruile cu salata, sosul de arahide şl nişte orez basmati.
Frigarui de vinete cu salata
Pofta buna!
Bune frigaruile astea