Friptură cu omletă

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, oua, ardei gras, sare, piper, pesmet, ulei, vin alb, apa.

Ingrediente: Friptură cu omletă

  • 1 kg carne (de porc sau de vită)
  • 6 ouă
  • 2 ardei graşi roşii
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri pesmet
  • ulei
  • 15 ml vin alb
  • 150 ml apă

 

Mod de preparare:

Tai carnea astfel încât să formezi din ea o fâşie mai subţire. O baţi ca pentru şniţel, o condimentezi şi o laşi să stea 10-15 minute pentru a lua aromele condimen­telor. între timp, pregăteşti o omletă din 5 ouă, pe care o aşezi peste carne.

Tai ardeii felii pe lung şi îi aşezi în mijlocul omletei. Rulezi totul, ungi cu un albuş bătut spumă şi treci rulada prin pesmet. într-o tavă unsă cu ulei pui rula­da, adaugi vinul alb şi apa şi laşi la copt pen­tru 50-60 de minute.

Când se răceşte puţin, tai rulada felii de 2 cm grosime, le aşezi pe un platou ornat cu frunze de salată şi fâşii de ardei roşu. Poţi servi cu garnitură de legume fierte sau salată verde.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.