Friptură cu omletă
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, oua, ardei gras, sare, piper, pesmet, ulei, vin alb, apa.
- 1 kg carne (de porc sau de vită)
- 6 ouă
- 2 ardei graşi roşii
- sare
- piper
- 3-4 linguri pesmet
- ulei
- 15 ml vin alb
- 150 ml apă
Mod de preparare:
Tai carnea astfel încât să formezi din ea o fâşie mai subţire. O baţi ca pentru şniţel, o condimentezi şi o laşi să stea 10-15 minute pentru a lua aromele condimentelor. între timp, pregăteşti o omletă din 5 ouă, pe care o aşezi peste carne.
Tai ardeii felii pe lung şi îi aşezi în mijlocul omletei. Rulezi totul, ungi cu un albuş bătut spumă şi treci rulada prin pesmet. într-o tavă unsă cu ulei pui rulada, adaugi vinul alb şi apa şi laşi la copt pentru 50-60 de minute.
Când se răceşte puţin, tai rulada felii de 2 cm grosime, le aşezi pe un platou ornat cu frunze de salată şi fâşii de ardei roşu. Poţi servi cu garnitură de legume fierte sau salată verde.
Pofta buna!