Friptura cu piure
PrinteazaFriptura cu piure din: cartofi, carne grasa de porc, ceapa, vin, morcovi, ulei, lapte, unt, oua, patrunjel, sare, piper.
- un kg cartofi
- 600 g carne grasa de porc
- 2 cepe
- 100 ml vin alb sec
- un mrocov
- 3 linguri ulei
- 150 ml lapte
- 25 g unt
- 3 oua
- cateva fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii pentru piure. Morcovul se trece prin răză- toarea cu ochiuri mici, iar ceapa se taie mărunt. Se pun legumele la călit în ulei, după care se adaugă carnea. Se presară sare si se lasă să-şi schimbe culoarea.
Apoi, se pune vinul, se acoperă cu un capac şi se fierb 20 de minute. Se mai adaugă apă, dacă e nevoie.Se face piureul din cartofii sfărâmaţi, unt, lapte şi 2 ouă. Intr-un vas se pune carnea si din piure se face un capac. Se unge cu al treilea ou bătut şi se dă la cuptor pentru 15 minute.
Friptura cu piure
Pofta buna!