Friptura de curcan cu sos de mere
PrinteazaFriptura de curcan cu sos de mere din: carne de curcan, ulei, supa, mere, rosii, zahar, sare, busuioc.
- 1 kg carne de curcan (piept)
- ulei
- supa
- mere
- rosii
- zahar
- sare
- busuioc
Mod de preparare:
Spălaţi carnea, uscaţi în şerveţele, tăiaţi felii groase şi ungeţi cu ulei amestecat cu miere şi puţină supă, apoi săraţi şi piperaţi fiecare felie de carne. Folosiţi doar 1 lingură cu ulei.
Curăţaţi merele de coajă şi de seminţe, decojiţi roşiile şi tăiaţi felii subţiri. Puneţi merele şi roşiile în tavă cu 1 lingură cu ulei, ţineţi pe foc mic până se înmoaie şi începe sosul să fiarbă. Atunci puneţi feliile de carne, puneţi 1 cană cu apă în care aţi dizolvat zahărul şi puţină sare. Fierbeţi sosul la foc potrivit, timp în carnea îşi primeşte substanţele nutritive din fructe şi aroma acestora.
După 30 min întoarceţi friptura, amestecaţi în sos, continuaţi frigerea până când carnea se poate consuma. Parfumaţi cu busuioc tocat mărunt, imediat după ce stingeţi focul. Porţionaţi carnea, treceţi pe farfurii şi puneţi alături sos de mere după dorinţă. Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Friptura de curcan cu sos de mere
Pofta buna!