Friptura de miel cu salsa

Printeaza

Friptura de miel cu salsa din: antricoate de miel, usturoi, rozmarin, ardei copti, usturoi, menta, suc de lamaie, ulei de masline.

Ingrediente:Friptura_de_miel_cu_salsa

  • 12-18 antricoate de miel, depinde de marime
  • 2 catei de usturoi taiati in felii subtiri
  • fire de rozmarin

pentru salsa:

  • 300 g de ardei copti, de la borcan
  • 1 catel de usturoi, tocat mare
  • 1 mana mare de menta
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Asezonează bucăţile de carne. Crestează o fantă între os şi carne pe fiecare bucată, apoi introdu câte o felie subţire de usturoi şi un fir de rozmarin.

Pentru salsa, pune ardeii într-un robot de bucătărie, împreună cu usturoiul, ardeiul iute, menta şi lămâia. Amestecă până sunt tocate fin, dar nu terciuite. Adaugă uleiul şi mixează rapid ca să se omogenizeze. Răstoarnă într-un bol şi lasă la temperatura camerei până serveşti.

Pune în tigaia-grill sau pe grătar bucăţile de carne 5-7 minute pe fiecare parte, până devin maronii, apoi serveşte-le pe un platou, alături de salsa (amestecă înainte de servire).

Friptura de miel cu salsa

Friptura_de_miel_cu_salsa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.