Friptura de miel cu sunca afumata si rozmarin
PrinteazaFriptura de miel cu sunca afumata si rozmarin din: rozmarin, cimbru, usturoi, sunca afumata, carne de miel, sare grunjoasa si piper macinat.
Ingrediente:
- 1 lingura rozmarin
- 1 lingurita cimbru
- 1,2 capatana mare de usturoi
- 200 gr sunca afumata
- 3-4 buc. carne de miel
- 2 lingura sare grunjoasa
- 1 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Folsim la friptura coasta, pulpe si gat. Pulpele le-am taiat in 2 si le-am crestat, am facut buzunare in care am introdus bucati de sunca si de usturoi. Impanam bine toata carnea si apoi o punem intr-o tava incapatoare. Restul de usturoi si sunca le punem printre bucatile de carne.
Presaram sare, piper, rozmarin si cimbru .Apoi adaugam apa, vreo 4 cani de apa. Dam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu vreo ora apoi scoatem folia si intoarcem bucatile de carne. Mai adaugam apa daca e nevoie.
Carnea sta la cuptor cca 2 ore pana cand se rupe usor cu furculita. Servim cu hrean in otet.
Pofta buna!