Friptura de miel cu susan si legume
Printeaza
O reteta gustoasa de friptura de miel cu susan, legume, usturoi, miere, sare, piper, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin verde, morcov, fasole verde, ciuperci si vin alb.
Ingrediente:
- 1 pulpă de miel
- usturoi
- sare
- piper
- zeamă de lămâie de la 2 lămâi
- cimbru verde
- rozmarin verde
- 2 linguri miere
- morcov
- fasole verde
- cartofi
- ciuperci
- vin alb
- susan
- felii de bacon (costiţă)
Mod de preparare:
Speli bine carnea, o cureţi de pieliţe, o crestezi din loc în loc şi o împănezi cu usturoi, crenguţe de cimbru, rozmarin verde şi piper. Stropeşti carnea cu zeamă de lămâie şi o dai la cuptor pentru o oră, cu o cană de apă.
După o oră, scoţi carnea şi o ungi cu un amestec din miere, cimbru şi rozmarin şi o presari cu susan. Adaugi în tavă cartofii cuburi, ciupercile, vinul şi dai din nou la cuptor. Din morcov, tai pe lung baghete şi, împreună cu fasole verde, formezi nişte bucheţele pe care le rulezi în jurul feliilor de bacon, după care le prăjeşti în ulei încins.
Pulpa de miel o aduci la masă alături de garnitura de cartofi şi ciuperci, precum şi de bucheţelele de legume cu bacon.
Pofta buna!