Friptura de vinete
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de friptura de vinete din: vinete, ardei, rosii, pasta de tomate, faina, untdelemn, sare si usturoi.
- 2-3 vinete mai mici
- 3 ardei
- 3 roşii mici
- o lingnră de pastă de tomate
- o lingnră de făină
- untdelemn
- sare
- facultativ: 2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă, se taie în sferturi (pe lungime) şi se dau cu puţină sare, ca să-şi lase amăreala. Se prăjesc apoi în untdelemn încins. Ardeii se coc în untdelemn şi se despieliţează.
Roşiile se pun şi ele în untdelemn, întregi. Se presară făină într-un vas termorezistent, se aşază vinetele, ardeii şi roşiile întregi, se toarnă deasupra un sos obţinut din pasta de tomate subţiată, se pune sare şi se dă la cuptor. Unii pun şi doi-trei căţei de usturoi tăiaţi felii.
Poftă bună!