Friptura de vita cu fenicul
PrinteazaFriptura de vita cu fenicul din: file de vita, fenicul, artofi, sos de rosii, nucsoara, salata verde, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper.
- 400 g fileuri de vită
- o bucata de fenicul
- 800 g cartofi
- 250 ml sos de roşii picant
- un vârf de cuţit de pudră de nucşoară
- salată verde
- 100 ml smântână
- 100 g unt
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fileurile de came se pun într-un castron împreună cu pudra de nucşoară, sarea, piperul şi uleiul de măsline. Se amestecă, se acoperă cu o folie de plastic şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi. Se fierb în apă cu sare, se scot într-un vas şi se pasează. Se adaugă smântână, untul, sarea şi piperul după gust. Se amestecă totul, se acoperă cu un capac şi se ţine la cald.
Feniculul se spală, se taie în felii subţiri, se presară sare şi piper. Se prăjeşte în puţin ulei şi se scoate pe un şervet absorbant ca să se absoarbă uleiul în exces. Fileurile de vită se prăjesc într-o tigaie antiaderentă fără ulei, se scot şi se ţin la cald.
Din piureul de cartofi se formează bulete şi se pun alături de fileurile de vită, feliile de fenicul şi salata verde. Se servesc fierbinţi, alături de sosul de roşii, presărate cu verdeaţă tocată.
Poftă bună!
Tare gustoasa friptura de vita cu fenicul. Si foarte frageda, nu ma asteptam.