Friptura de vita cu garnitura

Printeaza

 Friptura de vita cu garnitura din: carne de vita, sare, piper, boia, fasole verde, cartofi prajiti, masline, ulei.

Ingrediente:Friptura de vita cu garnitura

  • 4 felii carne de vita (preferabil fleica)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • fasole verde
  • cartofi prajiti
  • masline negre
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Se bate cu ciocanul de şni­ţele carnea de vită, se freacă cu puţin unt şi se lasă să stea la frigider 1-2 ore. Intre timp se pregătesc cartofii pentru garnitură. Se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri, se freacă cu sare şi se pun să se prăjeasscă în uleiul bine încins.

După ce s-au prăjit, se scot şi se lasă să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Fasolea verde se fierbe câteva minute în apă cu sare şi se lasă să se scurgă într-o sită.

Se scot din frigider bucăţile de carne şi se pun pe grătarul bine încins. Se lasă câteva minute pe o parte şi câteva pe cealaltă parte. Se presară sare şi piper după gust şi se mai lasă câteva minute să se înă­buşe. Se aşază pe platou şi se serveşte caldă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna friptura de vita. Nu ma asteptam sa iasa asa frageda.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.