Friptura de vita inabusita cu legume

Printeaza

Friptura de vita inabusita cu legume din: vin, antricot vita, morcovi, fasole verde, ciuperci, unt, dovlecei, broccoli, ceapa, usturoi, cimbru, marar, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_de_vita_inabusita_cu_legume

  • 300 ml vin alb
  • 1 kg pulpă sau antricot vită
  • 300 g morcovi mici
  • 300 g fasole verde
  • 500 g ciuperci
  • 50 g unt
  • 6 dovlecei
  • 8 buchețele broccoli
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi feliați
  • 1 linguriță cimbru
  • ½ legătură mărar tocat
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune apă la fiert. Se taie dovleceii bucăți, se spală buchețelele de broccoli, se rup păstăile de fasole și se curăță ciupercile.

Ciupercile se opăresc separat, timp de 5 minute, apoi se scurg și se pun în apa pusă la fiert alături de fasolea verde, broccoli și dovlecei. Se lasă timp de 10 minute, în ultimele 5 minute adăugându-se și morcovii.

Se topește untul într-o cratiță și se pun la călit usturoiul și ceapa tocată. Carnea se taie bucățele, se stropește cu ulei și se pune în cratiță, întorcând-o pe toate părțile pentru a se rumeni.

Se toarnă vinul peste carne, 200ml din apa în care au fost opărite legumele și se pune un capac peste cratiță. Se lasă la foc mic timp de o oră în care mai amestecăm ocazional și mai adăugăm din apa legumelor dacă este necesar. În ultimele 20 de minute se adaugă și legumele, cimbrul, mărarul și sare.

Friptura de vita inabusita cu legume

Friptura_de_vita_inabusita_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.