Friptură de vită şi legume la tigaie
PrinteazaFriptură de vită şi legume la tigaie din: cartofi, ceapa verde, broccoli, ardei rosu, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, amidon, sare, piper, lapte, unt, nucsoara, chilli si patrunjel.
- 500 g cartofi
- 2 cepe verzi
- 500 g broccoli
- 1 ardei rosu
- 500 g carne de vita
- 2 linguri ulei
- 200 ml supa
- 1 cutie boabe de porumb (425 ml)
- 1 lingura amidon
- sare
- piper
- 125 ml lapte
- 2 linguri unt
- nucsoara rasa
- 1/2 lingurita chilli
- putin patrunjel tocat
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii în coajă cca. 30 de minute. Tăiaţi legumele mărunt. Tăiaţi carnea cuburi, prăjiţi-o în ulei pe ambele părţi, stingeţi-o cu supă şi lăsati-o să fiarbă încet 40 min. Adăugaţi legumele şi porumbul scurs şi fierbeţi totul cca. 7 min.
Amestecaţi amidonul cu apă rece, încorporaţi-l şi fierbeţi mai departe, apoi condimentaţi cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, pasaţi-i împreună cu untul şi laptele fierbinte. Condimentaţi piureul cu sare, piper, nucşoară, chili şi pătrunjel. Formaţi găluşte din piure şi aşezaţi-le peste legume şi carne.
Friptură de vită şi legume la tigaie
Poftă bună!
Incoming search terms:
- friptura de vita la tigaie