Friptura delcioasa de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi, cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare.
Ingrediente:
- 1kg carne de vacă
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 2 păstârnaci
- 2 ardei graşi
- verdeaţă
- 1 foaie de dafin
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Pui carnea în apă fierbinte şi fierbi până devine aproape fragedă. Adaugi legumele şi le mai laşi să fiarbă.
Când carnea e bine fiartă o scoţi şi o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri de ulei, sare şi puţină zeamă în care a fiert şi laşi să fiarbă înăbuşit la cuptor până se rumeneşte frumos.
Legumele fierte le treci prin sită, le subţiezi cu supa rămasă până capătă consistenţa unui sos.
Adaugi 2 linguri de bulion de roşii, o foaie de dafin şi usturoi, sare şi fierbi puţin. Apoi adaugi 2 linguri de ulei şi verdeaţa tocată. Când serveşti la masă, adaugi sosul peste carne.
Pofta buna!