Friptura din muschi de porc cu fasole fiarta si cartofi copti
PrinteazaFriptura din muschi de porc cu fasole fiarta si cartofi copti din: ciuperci, ceapa rosie, vin, piper asortat, sare, muschi de porc, ulei, unt, fasole verde, usturoi, sare, piper.
- 250 g ciuperci champignon
- 4 cepe rosii
- 50 ml vin de Porto
- 2 linguri piper asortat pisat
- 1 lingurita de sare
- 800 g muschi de porc
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita unt
- 500 g fasole verde
- 2 linguri unt
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se taie în 6. Se amestecă împreună cu ciupercile curăţate şi tăiate jumătăţi. Se stropesc cu vin. Carnea se tăvăleşte printr-un amestec de sare şi piper; se presează, ca să se încrusteze bine. Se împarte carnea în 4 porţii.
Se încing uleiul şi untul într-o tigaie adâncă şi se prăjesc bucăţile de muşchi la foc iute cca 6 min. de jur-împrejur. Se pregătesc şi se întind 4 bucăţi de hârtie de copt. Se aşază pe ele carnea, ciupercile şi ceapa.
Se pliază hârtia şi se fixează bine pachetele, pentru a nu scăpa aburul. Se aşază pacheţelele într-o tavă. Se încinge cuptorul la 220 °C şi se coc pachetele cca 10 min. Friptura se serveşte cu fasole fiartă şi cartofi copţi.
Friptura din muschi de porc cu fasole fiarta si cartofi copti
Pofta buna!