Friptură italienească cu sos de roşii
PrinteazaFriptură italienească cu sos de roşii din: ceapa, ulei de masline, carne tocata de vita, oua, pesmet, patrunjel, parmezan, rosii, usturoi, unt, zahar, piper, sare si spaghete.
- 3 cepe
- 5 linguri ulei de masline
- 1 kg carne tocata de vita
- 3 oua
- 50 g pesmet alb
- 4 linguri patrunjel tocat
- 125 g parmezan ras
- 750 g rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita unt
- zahar
- piper
- sare
- spaghete
Mod de preparare:
Cureţi 2 cepe, le tai cubuleţe şi le căleşti în 2 linguri de ulei. Amesteci ceapa cu carnea tocată, cu ouăle, 60 g parmezan, pesmetul şi pătrunjelul. Ungi o tavă cu ulei şi aşezi compoziţia în ea, apoi o încălzeşti la 180 de grade Celsius.
Opăreşti roşiile, le cureţi de pieliţă şi de seminţe şi le tai cubuleţe. Toci mărunt 1 ceapă şi usturoiul şi le căleşti în unt împreună cu roşiile. Adaugi zahăr după gust, sare şi piper. Stropeşti carnea din tavă cu puţin sos. Servesti friptura cu spaghete fierte.
Friptură italienească cu sos de roşii
Pofta buna!