Friptura lioneza

Printeaza

Friptura lionezaO reteta gustoasa de friptura lioneza din: carne de porc, margarina, faina, bulion, ceapa, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 6 bucăţi carne de porc
  • 40 g margarină
  • 20 g făină
  • 2 linguri bulion
  • 250 g ceapă
  • 4 fire pătrunjel
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi o tai felii subţiri, iar pătrun­jelul îl toci mărunt, în jumătate din minute pe fiecare parte. Separat, în untul rămas, prăjeşti ceapa, apoi pui fâină, amesteci bine, torni o jumăta­te dede pahar de apă şi laşi să se îngroaşe amestecul, apoi adaugi bulionul, sarea şi pipe­rul.

Peste friptură, aranjate pe un platou, torni sosul şi presari pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.