Friptura in foitaj
PrinteazaO reteta de friptura in foitaj, faina, margarina, sare oua, carne de vita, untura, ceapa, piper si cascaval.
Ingrediente foitaj:
- 350 g făină
- 250 g margarină
- 150 ml apă
- sare
- 1 ou
Ingrediente umplutură:
- 600 g carne de vită
- 100 g untură
- 50 g caşcaval
- 2 ouă
- 3 cepe
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amesteci margarina moale cu făina şi un praf de sare, pui şi apa călduţă şi frămânţi un aluat molcuţ pe care-l laşi să se odihnească până pregăteşti umplutura: Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti împreună cu ceapa tocată în untură topită.
Potriveşti de sare şi piper şi după 15 minute dai carnea deoparte şi o treci împreună cu ceapa prin maşina de tocat. Adaugi în tocătură ouăle şi amesteci, întinzi aluatul într-o foaie, presari o parte din caşcaval, întinzi compoziţia de carne şi rulezi. Ungi aluatul cu ou, presari caşcavalul rămas şi dai totul la cuptor pentru 25 de minute.
Pofta buna!