Friptură poloneză
PrinteazaFriptură poloneză din: carne de porc, oua, conopida, fasole verde, sare, ulei, lamaie si verdeata.
- 1 kg carne de porc
- 4 oua fierte tari
- 1 conopida mica
- 1/4 kg fasole verde
- sare
- 1 ceasca de ulei
- 1/2 lamaie
- verdeata tocata
Mod de preparare:
carnea, o tai în felii groase pe care le sărezi puţin şi le aşezi într-o formă de sticlă incasabilă, acoperită cu ulei şi apă în părţi egale. Introduci forma în cuptorul rece, aprinzi focul şi laşi friptura să se frigă timp de o oră. întorci apoi feliile de carne, mai sărezi şi piperezi după gust.
In timp ce se frige, friptura se stropeşte cu sosul din tavă. Separat, cureţi legumele şi le pui la fiert în apă caldă cu sare. Scurgi legumele când sunt gata, le stropeşti cu zeama de la o jumătate de lămâie şi le pui pe marginea unui platou de jur-împrejur.
Scoţi friptura şi o aşezi în mijlocul platoului, apoi pui legumele şi peste ele felii de ou fiert tare şi presari verdeaţă tocată mărunt.
Friptură poloneză
Pofta buna!