Friptură cu sos verde
PrinteazaFriptura cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, capere, sardele, otet din vin rosu, ulei de masline, sare, piper si fileuri de vita.
- 1 legatura patrunjel
- cate 10 frunze de busuioc si menta
- 1 catel usturoi
- 1 lingura mustar
- 1 lingura capere
- 2 fileuri sardele
- 1 lingurita otet din vin rosu
- 150 ml ulei de masline
- sare
- piper
- 4 fileuri de vita (a circa 175 g)
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron verdeaţa, usturoiul, muştarul, caperele, sardelele şi oţetul şi pasaţi-le cu mixerul. Adăugaţi 140 ml ulei, amestecând continuu. Condimentaţi sosul.
Ungeţi carnea cu piper şi ulei. Frigeţi-o pe fiecare parte 3-6 minute, săraţi-o, piperaţi-o şi lăsaţi-o aproximativ 5 minute să se răcească. Serviţi-o cu sosul pregătit.
Friptură cu sos verde
Pofta buna!