Friptura de vita si cartofi cu patrunjel

Printeaza

O reteta savuroasa si gustoasa de Friptura de vita si cartofi cu patrunjel din: cartofi, ulei de masline, usturoi, patrunjel, antricot de vita, piper, unt si salata.

Ingrediente:

  • 3 cartofi rosii mari, decojiti si taiati in cuburi mari
  • 2 linguri ulei de masline, plus extra pentru stropit
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat marunt
  • 2 felii subtiri de antricot de vita maturat, de circa 140 g fiecare
  • 1 lingura de piper negru boabe, zdrobite usor
  • 1 cubulet de unt
  • frunze tinere de salata, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune cartofii intr-o cratita cu apa clocotita, fierbe-i 2 minute, apoi scurge-i bine. incinge uleiul intr-o tigaie nonaderenta. Adauga cartofii si rumeneste-i din cand in cand, pana devin aurii si crocanti. Cand acestia sunt gata, adauga usturoiul si mai prajeste totul 1 minut.

Presara patrunjelul peste cartofi, asezoneaza-i cu sare de mare si lasa-i deoparte.

Intre timp, unge carnea cu ulei, apoi preseaza piperul zdrobit peste fiecare dintre bucati. incinge gratarul sau tigaia grill si frige carnea dupa preferinta (2 1/2 minute pe fiecare parte pentru friptura in sange, 3 1/2 minute pentru friptura facuta mediu sau 4 1/2 minute pentru friptura bine facuta).

Lasa carnea deoparte sa se odihneasca 5 minute, apoi pune un cubulet de unt deasupra si serveste-o alaturi de cartofii si salata.

Friptura de vita si cartofi cu patrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.