Friptura de vita cu cimbru si sos
PrinteazaFriptura de vita cu cimbru si sos din: piper, boabe de mustar, seminte de fenicul, muschi de vita, ulei de masline, mustar cu boabe, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, amidon, supa de vita, jeleu de coacaze si vin rosu.
- 2 linguri boabe mixte de piper
- 2 linguri boabe de mustar
- 2 lingurite seminte de fenicul
- 1 muschi de vita de 1,5 kg
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura mustar cu boabe
- 3 cepe rosii, feliate grosier
- cateva frunze de cimbru, pentru servit (optional)
pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 11/2-2 linguri de amidon
- 2 cuburi de supa de vita
- 3-4 linguri jeleu de coacaze
- 400 ml vin rosu
Mod de preparare:
Cu până la 2 zile înainte, zdrobeşte într-un mojar boabele de piper, de muştar şi seminţele de fenicul.
Unge muşchiul de vită cu muştar şi tăvăleşte-l prin amestecul de condimente zdrobite. Acoperă cu folie şi dă la rece.
Cu 2 ore înainte să-l dai la cuptor, scoate muşchiul din frigider şi lasă-l să ajungă la temperatura camerei.
Incălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Incinge uleiul într-o tigaie încăpătoare şi rumeneşte carnea de jur împrejur, asezonând-o cu puţină sare.
Intr-o tavă, pune feliile de ceapă pentru a forma un pat pe care se aşază muşchiul de vită.
Dă la cuptor 20 de minute pentru carne în sânge, 25 de minute pentru friptură făcută mediu şi 35 de minute pentru cea bine făcută.
Scoate carnea din tavă şi las-o să se odihnească pe un platou. Acoper-o cu folie de aluminiu pentru a o menţine caldă.
Aşază pe aragaz tava cu ceapa şi zeama lăsată de carne. Adaugă uleiul, amidonul, cuburile de supă, jeleul de coacăze şi 400ml de apă clocotită.
Amestecă bine şi lasă să fiarbă timp de 15 minute, până scade puţin.
Asezonează şi trece sosul printr-o strecurătoare, îndepărtând ceapa.
Serveşte muşchiul de vită feliat şi presărat cu frunze de cimbru, alături de sos.
Friptura de vita cu cimbru si sos
Pofta buna!