Friptura de vita a la Provence

Printeaza

Friptura de vita a la Provence din: ceapa, morcovi, usturoi, ciuperci, slaninuta afumata, pulpa de vita, sare, piper, germeni de porumb, condimente si cimbru.

 

Ingrediente:

  • 100 g ceapa
  • 100 g morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g ciuperci champignon
  • 100 g slaninuta afumata impanata
  • 600 g muschi sau pulpa de vita
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de germeni de porumb
  • 1 plic amestec de condimente pentru gulas
  • 1/2 lingurita cimbru uscat

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se curăţă morcovii şi se taie bucăţi de 1-2 cm. Se curăţă căţei de ustu­roi şi se taie jumătăţi.

Se curăţă ciupercile şi se taie sferturi. Se taie slăninuţă fâşii. Se condimentează carnea, se prăjeşte în ulei şi se scoate.

In vas se aşază slăninuţă şi se lasă să se topească; se adaugă legumele şi se prăjesc puţin.

Se toarnă 500 ml apă, apoi amestecul de mirodenii; se dă în clocot, ames­tecând.

Carnea se aşază la loc în sos şi se acoperă; se lasă să fiarbă la foc moale 11/2 ore. După ce tre­ce jumătate din timpul de coacere, se întoarce frip­tura pe partea cealaltă.

Sosul se condimentează după gust cu sare, piper şi cimbru uscat.

 

Friptura de vita a la Provence

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.