Friptura de vita in sos de stafide
PrinteazaO reteta de friptura de vita in sos de stafide din: zarzavat de supa, ceapa, vin rosu, frunze de ienupar, enibahar, boabe de piper, foi de dafin, cuisoare, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, faina, turta dulce, supa de vita, zahar si stafide.
- 1 legătură de zarzavat de supă
- 2 cepe
- 500 ml vin roşu
- 50 ml oţet de vin roşu
- 1 linguriţă de fructe de ienupăr
- 1 linguriţă de boabe de enibahar
- 1 linguriţă de boabe de piper
- 3 foi de dafin
- 3 cuişoare
- 1,5 kg pulpă de vită
- sare
- piper
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- 1 linguriţă de făină
- 50 g turtă dulce
- 1 l supă de vită
- 50 g stafide
- 1 linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă zarzavatul de supă. Cepele se taie sferturi. Se dă în clocot vinul cu oţet şi mirodenii; se lasă să se răcească. Se aşază într-o pungă carnea cu legume şi zeamă; se închide. Se lasă să se marineze la frigider 4-5 zile. Se scoate carnea din marinată, se şterge, se sărează şi se piperează.
Se prăjeşte în ulei încins şi se scoate. Se prăjesc şi legumele, cu bulionul; se pudrează cu făină şi se toarnă jumătate din cantitatea de marinată; se dă în clocot.
Se adaugă la legume carnea şi turta dulce zdrobită; se toarnă restul de marinată şi supă şi se acoperă cu un capac; se lasă să se înăbuşe cca 2 ore Se scoate carnea şi se păstrează la cald. Se strecoară sosul. Se adaugă stafidele şi se fierbe sosul cca 10 min.
Se potriveşte de sare şi zahăr, după gust. Se taie friptura felii şi se serveşte cu sosul. Se oferă alături o garnitură de paste sau găluşte de cartofi.
Friptura de vita in sos de stafide
Pofta buna!