Frittata cu praz, bacon si riccota
PrinteazaFrittata cu praz, bacon si riccota din: unt, praz, bacon, oua, ricotta, smantana si chives.
- 1 cubulet de unt
- 2 fire de praz, feliate, dupa ce ai indepartat capetele
- 8 felii de bacon, tocate dupa ce ai indepartat grasimea
- 6 oua, batute
- 250 g ricotta
- 100 ml de smantana
- 1 legatura mica de chives, tocate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 x 30cm. Topeşte untul într-o tigaie şi soteazăîn el prazul 8-10 minute, până se înmoaie, adăugând câteva linguri de apă dacă începe să se prindă de vas, apoi transferă-l într-un bol. Pune baconul în tigaie şi prăjeşte-l 5 minute, până devine crocant. Adaugă-I peste praz şi lasă-le pe amândouă să se răcească.
Pune restul ingredientelor alături de praz şi bacon, amestecă bine şi asezonează. Toarnă totul în tava tapetată şi dă-o la cuptor 20-25 de minute. După ce tai frittata în pătrateşi serveste.
Frittata cu praz, bacon si riccota
Pofta buna!