Frittata cu pesto şi brânză de capră
PrinteazaO reteta de Frittata cu pesto şi brânză de capră din: cartofi, usturoi, oua, ulei de masline, branza de capra, pesto, rucola, rosii si busuioc.
- 4 cartofi medii (aproximativ 600 g), taiati in felii subtiri
- 1 catel de usturoi, tocat fin
- 8 oua, batute usor
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g rulou de branza de capra, feliat
- 3 linguri de pesto
- 1 mana de rucola
- salata de rosii si busuioc, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în apă sărată timp de cinci minute, până se înmoaie. între timp, se încinge cuptorul la 220° C/gaz 7. Se amestecă usturoiul cu ouăle, se asezonează, apoi se adaugă cartofii scurşi.
Se încinge uleiul într-o tigaie care poate fi dată şi la cuptor. Se adaugă amestecul de ouă şi cartofi. Se ţine pe foc mic cinci minute sau până s-a închegat frittata în proporţie de două treimi. Apoi se dă la cuptor, până se coace complet.
Se aranjează brânza de capră pe marginea frittatei şi se stropeşte cu pesto. Se adaugă rucola şi se serveşte cu salată de roşii şi busuioc, după preferinţe.
Frittata cu pesto şi brânză de capră
Pofta buna!