Fructe cu sos caramel
PrinteazaFructe cu sos caramel din: gutui, smochine, coacaze rosii, caise uscate, lamai, zahar tos, frisca, unt, apa, lichior de cafea, pudra de scortisoara si migdale.
- doua gutui
- 500 g smochine
- 200 g coacaze rosii
- 100 g caise uscate
- doua lamai
- 150 g zahar tos
- 150 ml frisca
- 175 g unt
- 100 ml apa
- 100 ml lichior de cafea
- pudra de scortisoara
- migdale
Mod de preparare:
Lamaile se spală, se dau pe ră-zătoarea cu ochiuri mici şi se taie jumătăţi. Se opreşte o jumătate de lămâie, iar celelalte se storc. Zahărul se pune într-o crăticioară împreună cu apa şi se fierb până ce acesta se topeşte. Se adaugă 75 g unt, frişca şi lichiorul de cafea, se amestecă şi se fierb la foc mic până se îngroaşă.
Se adaugă coajă de lămâie rasă, se amestecă, se toarnă într-un bol şi se lasă să se răcească. Gutuile se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii. Smochinele se spală, se taie sferturi şi se pun lângă gutui. Se încinge untul rămas, se stropesc gutuile cu suc de lămâie şi se prăjesc până devin aurii.
Se scot pe un platou, se pun în cratiţă smochinele şi se ţin câte un minut pe fiecare parte. Se lasă şi ele pe platou, se aşază deasupra coacăzele şi caisele uscate, se toarnă sosul caramel şi se servesc imediat. La sosul de caramel se mai poate adauga pudra de scortisoara sau migdale tocate.
Fructe cu sos caramel
Pofta buna!