Fursecuri cu alune de padure

Printeaza

O reteta delicioasa de fursecuri cu alune de padure, faina, unt, ou, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, sare, zeama de lamaie.

Ingrediente:Fursecuri cu alune de padure

  • 250 g făină
  • 150 alune de pădure nesărate
  • 100 g unt
  • 1ou
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente bezea:

  • 1 albuş
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie

Ingrediente decor:

  • 50 g alune de pădure

Mod de preparare:

Alunele de padure se introduc la cuptor pentru 10 minute, se lasă la răcit şi apoi se macină. Se freacă untul cu zahărul pudră, se adaugă oul, apoi făina, alu­nele măcinate, praful de copt şi zahărul vanilat. Se obţine un aluat mai tare, care se dă la frigider pentru o oră.

Pentru bezea se bate albu­şul spumă cu un praf de sa­re, se adaugă zahărul şi zea­ma de lămâie şi se continuă baterea până când zahărul s-a topit.

Se formează din aluat bulgăraşi, care se pun în­tr-o tavă tapetată cu hâr­tie de copt unsă cu ulei. Se face cu ajutorul unei alu­ne o adâncitură în mijlo­cul fiecărui fursec şi se in­troduc la cuptor pentru 20 de minute.

Cu 10 minute înainte să se scoată din cuptor, se pu­ne o jumătate de linguriţă de bezea şi câte o alună pe fiecare fursec şi se introduc din nou la cuptor până se rumenesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.