Fursecuri arici
PrinteazaFursecuri arici din: faina alba, zahar pudra, unt, oua, nuci, fructe confiate, lamaie, zahar tos si sare.
Ingrediente:
- 300 g făină albă
- 150 g zahăr pudră
- 200 g unt
- 2 ouă
- 1 cană nuci zdrobite sau tocate mare, cu cuţitul
- 2-3 linguri fructe confiate
- 1 lămâie
- 1 lingură zahăr tos
- sare
Mod de preparare:
Freci spumă zahărul cu untul şi gălbenuşurile, până când se dizolvă zahărul. Adaugi făina cernută, sare şi coaja de lămâie proaspăt rasă.
Amesteci toate ingredientele cu o lingură de lemn şi răstorni aluatul moale într-o pungă de plastic. Păstrezi în frigider aluatul şi albuşurile, pentru 3-4 ore sau, mai bine, până a doua zi.
Baţi albuşurile spumă tare, împreună cu zahărul tos. Modelezi aluatul sub forma a două batoane groase de circa 5 cm.
Tai cu cuţitul rondele, pe care le treci prin albuş, apoi prin nucă sau fructe confiate mărunţite şi le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute.
Fursecuri arici
Pofta buna!