Fursecuri colorate cu sos
PrinteazaFursecuri colorate cu sos din: zahar pudra, pudra de migdale, albusuri, galbenusuri, zahar tos, unt, banana, zahar vanilinat, sare, suc de lamaie, colorant alimentar, sos de zmeura si sos de menta.
- 260 g zahar pudra
- 160 g pudra de migdale
- 4 albusuri
- doua galbenusuri
- 150 g zahar tos
- 200 g unt
- o banana
- doua pliculete zahar vanilinat
- sare
- doua linguri cu suc de lamaie
- colorant alimentar
- sos de zmeura
- sos de menta
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă pudra de migdale cu 320 g zahăr pudră, apoi se cern în alt bol. Intr-un bol separat se mixează albuşurile cu sucul de lămâie şi un vârf de linguriţă cu sare până încep să-şi mărească volumul. Se adaugă restul de zahăr pudră şi se continuă mixarea până nu mai cad de pe braţele mixerului.
Se adaugă pudra de migdale cernută şi se amestecă cu o lingură de jos în sus până se omogenizează. Se împarte în patru castronele, se adaugă colorant alimentar în fiecare şi se amestecă. pune compoziţia într-o pungă, se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se lasă la temperatura camerei o oră, apoi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 12-15 minute, se lasă să se răcească complet, apoi se umplu cu o cremă din untul mixat împreună cu gălbenuşurile, zahărul tos, zahărul vanilinat şi banana pasată. Dupa ce s-au racit complet se servesc ca atare, cu sos de zmeura sau sos de menta.
Fursecuri colorate cu sos
Pofta buna!