Fursecuri cu crema si gem
PrinteazaO reteta de fursecuri cu crema si gem din: unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina, amidon si gem de capsuni.
- 22 g unt, inmuiat la temperatura camerei
- 50 g zahar pudra, cernut
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 225 g faina
- 50 g amidon
pentru umplutura:
- 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei
- 150 g zahar pudra, cernut
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri gem de capsuni
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Intr-un bol larg, bate cu mixerul electric untul cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoare si devine pufos, adauga vanilie si faina si combina.
Tapeteaza tava de copt cu hartie si modeleaza mici bine cu mana si asaza-le in tava – vei obtine circa 24-28 de bucati. Apaltizeaza cu furculita, lasand urmele dintilor deasupra. Da la cuptor 12-15 minute, pana cand se patrunjel. Lasa sa se raceasca pe gratar metalic.
Pentru crema, combina cu mixerul electric untul cu zaharul, pana cand amestecul se deschide la culoarea si devine pufos si adauga vanilia. Unge cu crema un fursec si cu gem altul si apoi asambelaza-le; procedeaza la fel cu restul.
Fursecuri cu crema si gem
Pofta buna!