Fursecuri cu nuci si aroma de vanilie
PrinteazaFursecuri cu nuci si aroma de vanilie din: margarina, zahar, oua, sare, faina, vanilie, nuci.
- 1 pachet margarina sau unt
- 250 g zahar
- 3 oua
- sare
- 250 g faina
- vanilie
- nuci tocate
Mod de preparare:
Se lasa untul sau margarina la temperatura camerei cateva ore, apoi se freaca spuma timp de 5 minute. Se pune jumatate din cantitatea de zahar, se continua operatiunea pana cand se omogenizeaza amestecul. Se pune restul de zahar. Crema obtinuta este alba si pufoasa.
Se pun ouale pe rând, se incorporeaza prin frecare energica. Se pune un praf de sare, vanilie, apoi se pune faina, proaspat cernuta, in ploaie. Amestecul este moale. Se ia din aluat cu lingurita si se pun gramajoare pe tava neunsa.
Se pun in cuptor fierbinte si se tin la foc viu 15 minute. Fursecurile sunt coapte cand se desprind de pe tava. In compoziţie se pun nuci tocate. Se pudreaza cu zahar. Se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna!