Fursecuri cu zahar brun
PrinteazaFursecuri cu zahar brun din:, unt, unt de alune, zahar, oua, faina, fulgi de ovaz, alune, praf de copt, zahar vanilat, sare, esenta de rom, fructe.
- 120 g unt
- 120 g unt de alune
- 100 g zahăr tos
- 130 g zahăr brun
- două ouă
- 100 g făină
- 80 g fulgi de ovăz
- 250 g alune
- un pliculeţ cu praf de copt
- un pliculeţ cu zahăr vanilinat
- sare
- esenţă de rom
- fructe de sezon
- frişcă
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun untul tăiat cubuleţe, untul de alune, zahărul tos, zahărul vanilinat şi 70 g zahăr brun. Se adaugă sarea, ouăle şi se mixează. Se presară fulgii de ovăz, alunele tăiate mărunt, esenţa de rom şi se amestecă.
Crema se toamă peste făina amestecată cu praful de copt şi se frământă. Se acoperă aluatul cu folie de plastic alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Aluatul se întinde şi se decupează fursecuri. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se presară restul de zahăr brun şi se introduc în cuptor. Se ţin 15-20 de minute la foc mediu, apoi se scot şi se lasă să se răcească. Se servesc alături de o salată din fructe de sezon şi frişcă.
Poftă bună!