Fursecuri din castane
PrinteazaO reteta delicioasa de fursecuri din castane din: castane sau piure de castane, galbenusuri, unt, zahar, smantana, migdale si nuci.
- 500g castane sau 400g piure de castane
- 2 gălbenuşuri
- 300g unt
- 150g zahăr
- 1 lingură smântână
- 150g migdale măcinate
- 50g nuci măcinate
Mod de preparare:
Curăţaţi castanele de coajă şi fierbeti-le în lapte până se înmoaie. Treceti-le apoi prin sită deasă sau prin maşina de tocat cu sită fină. în piureul obţinut adăugaţi migdalele, smântână, gălbenuşurile, untul şi zahărul şi amestecaţi energic.
Puneţi compoziţia într-un cornet şi formaţi covrigei sau alte figurine pe o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Coaceţi prăjiturelele, aproximativ o jumătate de oră la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.
Fursecuri din castane
Pofta buna!