Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc
PrinteazaO reteta de fusilli cu vinete, ricotta si busuioc din: fusilli, vinete, ricotta, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper.
- 400 g fusilli
- 2 vinete mici
- 300 g ricotta
- 100 g smantana
- 70 ml ulei de masline
- 6-7 frunze de busuioc
- 50 g parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Spalati bine vinetele şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-le în cubuleţe. Incingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi rumeniţi puţin căţelul de usturoi, apoi scoateţi-l. Puneţi în tigaie şi prăjiţi la foc potrivit, cubuleţele de vinete, până când se înmoaie şi încep să se rumenească uşor.
Adăugaţi ricotta şi smântână şi amestecaţi-le bine cu cubuleţele de vinete. Puneţi în tigaie pastele fierte şi scurse de apă, adăugaţi 3-4 linguri din zeama în care au fiert pastele, potriviţi de sare şi piper, după gust, şi mai lăsaţi 1 minut la foc mic.
La final, puneţi busuiocul tocat mărunt şi serviţi pastele Barilla calde presărate cu parmezan ras.
Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc
Pofta buna!