Gaina chaud-froid cu aspic cu garnitura de salata de sezon
PrinteazaGaina chaud-froid cu aspic cu garnitura de salata de sezon
- 1,500 kg carne de găină tînără
- 1 1/2 lingură făină
- 1 ceapă
- sare
- piper boabe
- Maggi
- 100 g frişca lichidă
- 80 g unt
- 6 foi gelatină
- 1-2 albuşuri pentru limpezit aspicul
Mod de preparare:
Găina se curăţă, se spală şi se fierbe circa 25 minute cu 2 1 apă, sare, piper boabe, 1 ceapă, apoi se dau la rece, Se scoate găina din zeamă, se taie fiecare în 12 bucăţi şi de la piept şi copane se mai curăţă de oscioarele care nu sant necesare.
Deosebit, se face sos suprem gros din unt, făină, supă de găină, Maggi şi frişcă lichidă.
Prin acest sos se dă fiecare bucată de carne, se aşază pe o tavă udată cu apă, se decorează fiecare bucată cu flori făcute din ciuperci sau felii de măsline, ridichi de lună, păstăi de fasole verde şi se dau la frigider. Cînd s-a răcit bine, se napează cu aspic limpede (făcut din zeama de pui cu gelatină şi limpezit cu albuş).
Pofta buna!