Gaina macedoneana
PrinteazaO reteta delicioasa de gaina macedoneaza din: gaina, branza telemea, bacon, oua, lapte, faina, unt, busuioc, rosii, morcovi, ceapa usturoi, nucsoara si piper.
- 1 gaina
- 250 g branza telemea
- 200 g bacon sau costita
- 4 oua
- 400 ml lapte
- 4 linguri faina
- 100 g unt
- 1 lingura de busuioc proaspat, tocat
- 4 rosii
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 1 capatana usturoi
- nucsoara
- piper
Mod de preparare:
Speli găina şi o pui la fiert întreagă împreună cu morcovii, ţelina, ceapa, toate întregi. După ce au fiert toate, scurgi găina şi o laşi să se răcească.
O dezosezi şi o tai cubuleţe (puţin mai mari decât pentru salata boeuf). Amesteci cu baconul tăiat tot cubuleţe şi cu telemeaua dată prin răzătoarea mare.
Pui laptele la fiert. Separat, într-o cratiţă, pui la foc mic, untul şi făina. Stingi cu lapte şi faci un sos alb în care adaugi sare, piper, nucşoară şi busuioc mărunţit. lei cratiţa de pe foc şi laşi să se răcească timp de 5 minute.
Apoi adaugi ouăle întregi (crude). Amesteci bine şi torni sosul peste bucăţile de găină, bacon şi brânză. Adaugi şi usturoiul curăţat şi tocat mărunt.
Pui compoziţia într-o tavă tapetată cu făină. Aşezi deasupra felii de roşii. Dai la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute. Serveşti găina cu garnitură de orez.
Gaina macedoneana
Pofta buna!