Galbiori cu mamaliguta
PrinteazaGalbiori cu mamaliguta din: galbiori, vin, ulei, ceapa, rosii, usturoi, smantana, patrunjel, sare, piper.
- 700 g galbiori sau ghebe
- 100 ml vin alb
- 50 ml ulei
- 4 cepe
- 4 rosii
- 5-6 catei de usturoi
- 2 linguri smantana
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli ciupercile bine, sub jet de apă, şi le tai pe lung. Ceapa o cureţi, o speli şi o tai julien. Incingi ulei într-un vas, pui ceapa la călit, o ţii câteva minute, adaugi ciupercile şi fierbi înăbuşit. Speli şi descojeşti roşiile, le toci şi le pui peste ciuperci.
Potriveşti de sare şi piper, adaugi usturoiul, torni vinul şi dai mâncărica la cuptor până scade lichidul. Inainte cu 10 minute torni şi smântână şi laşi la cuptor să se combine aromele. Serveşti cu mămăliguţă şi cu pătrunjel tocat, presărat din abundentă.
Galbiori cu mamaliguta
Pofta buna!