Găluşcuţe din lapte bătut

Printeaza

Găluşcuţe din lapte bătut

Ingrediente:

  • 800 ml lapte bătut
  • 3 linguri zahăr
  • 1 şi 1/2 ceaşcă griş
  • 3 linguri pesmet
  • 100 g smântână
  • 3-4 linguri dulceaţă
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert, pe foc mic, cu puţină sare şi 2 linguri de zahăr amestecând încontinuu cu o lingură de lemn.

Când începe să clocotească, presari grisul şi amesteci totul pe foc mic până ce compoziţia devine ca o mămăligă.

O laşi să se răcească şi în acest timp rumeneşti pesmetul cu zahărul rămas în ulei încins.

Din “mămăliga” răcită de gris formezi gasculiţe pe care le tăvaleşti prin pesmetul cu zahar si le asezi pe un platou.

 

Găluşcuţe din lapte bătut

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.