Găluşcuţe din lapte bătut
PrinteazaGăluşcuţe din lapte bătut
Ingrediente:
- 800 ml lapte bătut
- 3 linguri zahăr
- 1 şi 1/2 ceaşcă griş
- 3 linguri pesmet
- 100 g smântână
- 3-4 linguri dulceaţă
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert, pe foc mic, cu puţină sare şi 2 linguri de zahăr amestecând încontinuu cu o lingură de lemn.
Când începe să clocotească, presari grisul şi amesteci totul pe foc mic până ce compoziţia devine ca o mămăligă.
O laşi să se răcească şi în acest timp rumeneşti pesmetul cu zahărul rămas în ulei încins.
Din “mămăliga” răcită de gris formezi gasculiţe pe care le tăvaleşti prin pesmetul cu zahar si le asezi pe un platou.
Găluşcuţe din lapte bătut
Poftă bună!