Galuste cu pere si alune
PrinteazaGaluste cu pere si alune din: cartofi, unt, pere, ou, gris, faina, alune, lamai, zahar, scortisoara, sare.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 1 lingură unt
- 3 pere
- 1 ou
- 100 g griş
- 100 g făină
- 200 g alune nesărate
- coaja rasă a unei lămâi
- 2 linguri zahăr pudră
- scorţişoară
- 3 linguri zahăr cristale
- sare
Mod de preparare:
Cureţi perele de coajă şi cotoare şi le pui la fiert în 2 căni de apă cu zahăr cristale, iar când sunt gata le laşi să se răcească, apoi le tai cubuleţe. Fierbi cartofii în coajă, îi decojeşti şi-i pasezi.
Amesteci piureul obţinut cu untul topit, făina, oul, sarea, scorţişoara, grisul şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi aluatul, apoi iei câte o bucată din el, îi pui o bucată de pară în mijloc, formezi găluşca şi o fierbi în apă clocotită cu sare. în acest timp fărâmiţezi alunele.
După 15 minute de fiert găluştele sunt gata. Le treci fierbinţi prin alunele măcinate şi le presari cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Pofta buna!