Gasca umpluta
PrinteazaO reteta delicioasa de gasca umpluta din: gasca, ciuperci, oua, smantana, vin negru, untdelemn si magheran
- 1 gâscă
- 200 gr ciupreci (champignons)
- 6 ouă
- 200 ml smântână acră
- 1/2 l vin negru
- untdelemn
- magheran
Mod de preparare:
Gâscă o sărăm pe dinafară şi pe dinăuntru şi, după aceea, pregătim ingredientele cu care o unplem. Tăiem mărunt ciupercile şi 4 ouă fierte, adăugăm smântână acră şi 4 gălbenuşuri trecute prin sită, ficatul de gâscă tăiat mărunt, 2 ouă întregi, ceapă, sare, piper, magheran şi vinul negru şi le amestecăm pe toate până se transformă într-o pastă uniformă.
Cu această pastă umplem găsea, iar deschizătura o coasem cu aţă. Intr-un vas mai adânc frigem gâscă pe toate părţile. După aceea, facem focul cât mai mic şi frigem mai departe încă 40 minute. După 40 minute întoarcem găsea pe partea cealaltă şi o mai frigem încă 40 minute.
Poftă bună!