Gem de portocale

Printeaza

Gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa.

Ingrediente:

  • 2 kg portocale
  • 1 lamaie
  • 1 kg zahar
  • 1,5 litri apa

 

Mod de preparare:

curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o cratita mare se pun coaja, pulpa cu tot cu samburi si zeama strecurata a lamaii.

acopera cu apa si se lasa asa pentru o noapte, la frigider. A doua zi se asaza cratita la foc si dupa ce a dat in clocot, se diminueaza focul si se lasa la fiert pentru doua ore, amestecand din cand in cand.

Dupa acest timp se adauga zaharul, se lasa sa ajunga din nou la punctul de fierbere si apoi, la foc mic, se mai lasa sa fiarba 20 de minute amestecand, caci s-ar putea prinde.

pune calduta in borcane, care se acopera cu capace si se intorc cu gura in jos sa se raceasca in totalitate.

Gem de portocale

Pofta buna!

 

 

 

Lahmacun – pizza turceasca

faina, drojdie, ulei de masline, sare, apa, carne de miel sau vita, ceapa, rosii, usturoi, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel sau coriandru. Lahmacun este un fel de mâncare tradițional turcesc, care constă dintr-o bază subțire de aluat, acoperită cu o umplutură gustoasă de […]

Scrumbia – Beneficii pentru sanatate si retete

Scumbia (Scomber scombrus) este un tip de pește din familia Scombridae, care este cunoscut pentru carnea sa gustoasă și bogată în grăsimi sănătoase. Este un pește marin care se găsește în special în apele reci ale Oceanului Atlantic de Nord, Marea Nordului și Marea Baltică. Iată mai multe […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.