Ghevrec

Printeaza

O reteta delicioasa de ghevrec cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, tuica, faina.

Ingrediente:Ghevrec

  • 3 ouă
  • 1 ceaşcă cu zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de ţuică
  • 2 căni cu făină

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu sarea, zahărul va­nilat şi zahărul. Adaugi apoi cele 3 linguri cu ţuică şi câte puţin din făină, până ce vei obţine un aluat omogen, nu prea legat.

Laşi în repaus 15 minute, apoi întinzi o foaie subţire. Tai foaia în fâşii din care tai romburi.

La mijlocul fiecărui romb faci câte o tăietură de-a lungul şi în această tăietură bagi un capăt.

Ghevrecul îl prăjeşti într-o cantitate mare de ulei călit, să se rumenească.

Scoţi ghe­vrecul din ulei şi presari peste ele zahăr tos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.