Ghevrec
PrinteazaO reteta delicioasa de ghevrec cu: oua, zahar, zahar vanilat, sare, tuica, faina.
- 3 ouă
- 1 ceaşcă cu zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 3 linguri de ţuică
- 2 căni cu făină
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu sarea, zahărul vanilat şi zahărul. Adaugi apoi cele 3 linguri cu ţuică şi câte puţin din făină, până ce vei obţine un aluat omogen, nu prea legat.
Laşi în repaus 15 minute, apoi întinzi o foaie subţire. Tai foaia în fâşii din care tai romburi.
La mijlocul fiecărui romb faci câte o tăietură de-a lungul şi în această tăietură bagi un capăt.
Ghevrecul îl prăjeşti într-o cantitate mare de ulei călit, să se rumenească.
Scoţi ghevrecul din ulei şi presari peste ele zahăr tos.
Pofta buna!