Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc

Printeaza

Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc din: cotlet de porc, usturoi, rozmarin, boia dulce, ulei de masline, ceapa, ardei , file de sardine, rosii, capere, lamaie, patrunjel, sare si piper.

Carnea de porc trebuie prăjită la foc puternic, pentru a-şi forma o crustă. Sărezi abia după ce s-a prăjit, deoarece altfel devi­ne uscată şi aţoasă. Dacă fileurile de sardine sunt prea sărate, aces­tea trebuie spălate sub un jet de apă rece, înainte de tăiere.

Ingrediente:Ghiveci_cu_fâsii_de_muschi_de_porc

  • 600 g cotlet de porc fara os
  • 2 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 lingurita boia dulce macinata
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu
  • 3 file de sardine
  • 1 conserva mare de rosii decojite
  • 1 lingura capere
  • 1/2 lamaie
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Tai carnea de porc în fâşii late de 2 cm şi presari peste 1/2 linguriţă de piper. Cureţi şi toci usturoiul. Smulgi şi toci frun­zele de rozmarin şi le amesteci bine cu boia, ulei şi usturoi tocat. Pui carnea în acest amestec şi laşi la marinat o oră. Cureţi ceapa şi o toci în cubuleţe.

Tai ardeiul în patru, îndepărtezi cotorul şi pereţii interi­ori, îi speli şi îi tai fâşii. Mărunţeşti sardinele. Scurgi roşiile, păstrezi zeama, iar pulpa o tai în bucăţi mari. Pui carnea de porc împreună cu marinata într-o tigaie încăpătoa­re şijprăjeşti bine la foc puternic. Adaugi ceapa, ardeiul, bucăţile de sardine, roşiile şi caperele şi mai căleşti totul un timp scurt.

Fierbi acoperit până se înmoaie carnea. Dacă e necesar, poţi adăuga şi zeama de la roşii. Dai pe râzătoa­re coaja de la lămâie şi o presari în mâncare, împreună cu pătrun­jelul. Condimentezi cu sare, piper şi sucul de lămâie. Pentru acest fel de mâncare e potrivită o garnitură formată fie din cartofi copţi, pâine franţuzească sau salată verde.

Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc

Ghiveci_cu_fâsii_de_muschi_de_porc

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ghiveciul a iesit demential

  2. Nu-mi place ghiveciul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.