Ghiveci de toamna

Printeaza

O reteta gustoasa de Ghiveci de toamna din: dovlecei, ardei grasi, ceapa, morcov, gogonele, telina, pesmet, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 dovlecei mai mici
  • 4 ardei grasi (verde, galben, rosu, portocaliu)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 4 gogonele
  • 1 telina
  • 4 linguri pesmet
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi partea de deasupra a fiecărui dovleac, ca un capac. Goliţi dovle- cii de miez cu ajutorul unei linguri, lăsând o margine de maximum 1 cm. Tăiaţi miezul de la 2 dovleci în cubuleţe. Curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe şi celelalte legume.

Căliţi în ulei ceapa tocată mărunt, apoi adăugaţi celelalte legume. Când legumele s-au înmuiat de jumătate, puneţi condimentele şi pesmetul şi mai lăsaţi la foc potrivit încă 10 minute. Ungeţi cu ulei interiorul dovlecilor şi apoi umpleţi-i cu ameste­cul de legume călite.

Puneţi deasupra capacul de dovleac şi puneţi-i într-o tavă, la cuptor, la foc potrivit. Sunt gata în cel mult 20 – 25 de minute. Acest ghiveci se serveşte în dovlecii în care s-a copt.

Ghiveci de toamna

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.