Glogg
PrinteazaO reteta simpla de glogg din: vin rosu, coaja de portocale, scortisoara, cardamon, cuisoare, migdale, stafide, zahar si cognac.
- 1,51 vin roşu
- 150g coajă rasă de portocale
- 150g scorţişoară măcinată
- 120 seminţe de cardamon pisat
- 125 cuişoare zdrobite
- 50g migdale măcinate
- 50g stafide
- 12 cubuleţe zahăr cubic
- 150ml cognac
Mod de preparare:
Puneţi vinul la încălzit. Adăugaţi coaja de portocale, scorţişoara, cardamomul, cuişoarele. Fierbeţi 15 minute, adăugaţi apoi migdalele sfărâmate, stafidele şi mai fierbeţi încă 15 minute. Luaţi vasul de pe foc, puneţi deasupra lui un grătar de sârmă pe care aşezaţi cubuleţele de zahăr.
Stropiţi-le cu coniac şi flambaţi-le. Când zahărul s-a caramelizat, puneţi-l în vin şi amestecaţi până la dizolvarea lui. Turnaţi vinul în căni fierbinţi.