Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc
PrinteazaGnocchi cu parmezan, rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, unt, rosii cherry, masline verzi, busuioc, parmezan, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper.
- 300 g cartofi albi
- 1 ou
- 50 g faina
- 25 g unt
pentru sos:
- 300 g rosii cherry
- 50 g masline verzi
- 10 g busuioc
- 50 g parmezan
- 50 g suc de rosii
- 30 g ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, după care se mărunţesc cu furculiţa, foarte fin. Se lasă să se răcească şi se adaugă, pe rând, oul, făina, sarea. Le omogenizăm. Lăsăm aluatul să se odihnească. Intre timp preparăm sosul: în uleiul de măsline rumenim puţin roşiile, măslinele, adăugăm sucul de roşii şi busuiocul.
Se pune o oală cu apă şi sare la fiert. Se rup bucăţi din aluat şi se fac role mici cu diametrul de 2 cm care se taie bucăţi mici (2-3 cm). Se presează uşor cu furculiţa, p.e o parte, gnocchi rezultaţi, şi se fierb, câte 15-20 de bucăţi, la foc mic, până când ies la suprafaţă. Se scot cu spumiera şi se pun într-un vas.
Se ung imediat cu puţin unt, deoarece au tendinţa să se lipească unii de alţii. în acest vas punem sosul de roşii preparat, presarăm cu busuioc, parmezan şi gratinăm pentru 5 minute în cuptorul foarte încins.
Gnocchi cu parmezan, rosii si busuioc
Pofta buna!